Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Oddelek za urologijo

Predstojnik

Gabrijel Fišer, dr. med., spec. splošne kirurgije

Vodja

Andrej Gerljevič, dr. med. spec. urologije

E-pošta

Glavna medicinska sestra/medicinski zdravstvenik

Delovno mesto ni zasedeno

Telefon

05 330 1610

Lokacija

Nova stavba, 6B
lokacija vhoda

Urološki oddelek deluje v okviru kirurške službe. Združuje specialistično ambulanto, bolniški oddelek, operacijsko dvorano za transuretralne posege in odprte operacije.

Na urološkem oddelku opravljamo zdravljenje pacientov, ki bolujejo za težavami in boleznimi uropoetskega sistema. Zdravimo tako odraslo kot otroško populacijo.

Izvajamo medikamentozno in kirurško zdravljenje raka prostate, raka ledvic, ledvičnega meha, sečevoda, sečnika, penisa in testisov. Opravljamo vse vrste radikalnih operacij za zdravljenje raka ( radikalna nefrektomija, radikalna prostatektomija, radikalna cistektomija, nefroureterektomija in radikalna orhidektomija).

V sklopu zdravljenja raka sečil opravljamo transuretralne posege, na sečevodu, sečniku, prostati in sečnici; uporabljamo tudi fotodinamično diagnostiko (PDD). Pri zdravljenju raka sečil uporabljamo in apliciramo kemoterapijo in imunoterapijo intravezikalno. Pri raku prostate uporabljamo in apliciramo vso v Sloveniji dostopno hormonsko terapijo.

Ukvarjamo se z zdravljenjem benigne patologije na področju sečil, v sklopu katerega opravljamo: ekcizije in punkcije ledvičnih cist, operativno zdravljenje ledvičnih kamnov in kamnov v poteku sečevoda, sečnika in sečnice, operacije zožitev in drugih anomalij v poteku sečevoda, medikamentozno in operativno zdravljenje benigno povečane prostate, operativno zdravljenje benigne patologije v področju ingvinalne regije in zunanjega spolovila. Opravljamo tudi operativno zdravljenje nespuščenih testisov in patologije s področja zunanjega spolovila pri otrocih.

Izvajamo invazivno in funkcionalno diagnostiko na področju uropoetskega sistema (punkcijska biopsija prostate, cistoskopija, uretroskopija…).

Z ambulantno dejavnostjo sledimo, spremljamo in izvajamo kontrole vseh rakavih bolnikov in pacientov, ki so bili zdravljeni z operativnim zdravljenjem na našem oddelku.

NAROČANJE

Navodila