Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Donacije

Želim donirati

Kdo je lahko donator?

Donator je lahko vsaka pravna ali fizična oseba.

Kako donirati?

Pravne osebe lahko donirate z donacijsko pogodbo.

Fizične osebe lahko donirate z nakazilom na podračun bolnišnice št. 01100-6030279058, odprt pri UJP Nova Gorica s sklicem na št. 00 922.

Če želite donirati za poseben namen (npr. za določeno opremo, za posamezno službo ali oddelek našega zavoda), to obvezno navedite pri nakazilu.

Informacije

Za dodatne informacije nas lahko pokličete ali nam pišete.

Splošna bolnišnica “dr. Franca Derganca” Nova Gorica
Ulica padlih borcev 13 a
5290 Šempeter pri Gorici

Dimitrij Klančič, dr. med., spec. int. med. direktor zavoda
Telefon: (05) 330 1100
Elektronski naslov: 

Zahvala donatorjem v času epidemije Covid-19 (drugi val)

ZAHVALA

»Tisti, ki prinašajo sonce v življenje drugih ljudi, so tudi sami obsijani z njim«

(Sir James M. Barrie)

Humanost in solidarnost sta vrednoti, ki sta se še posebej pokazali v teh težkih časih v spopadu z novim koronavirusom. Tako kot v prvem valu, ko ste nam mnogi priskočili na pomoč, tudi tokrat nismo ostali prezrti. Odločitev podjetij in posameznikov iz naše regije in tudi širše, da donirajo sredstva in medicinsko opremo za zdravljenje bolnikov s koronavirusom, predstavlja za nas veliko spodbudo za kakovostno in strokovno zdravstveno obravnavo covidnih bolnikov, in nenazadnje vseh bolnikov, ki v tem času tudi potrebujejo našo strokovno pomoč. Izredno smo hvaležni vsem, ki so nam kakorkoli priskočili na pomoč. Hvala za človekoljubnost in dobrodelnost, ki je, in bo tudi v prihodnje, bistveno olajšala delo zdravstvenemu osebju in zagotovila boljše pogoje zdravljenja covidnim bolnikom, prav tako pa pripomogla k strokovnemu razvoju naše regijske bolnišnice.

Do sedaj smo prejeli številne donacije s strani ustanov, podjetij in posameznikov, za kar se najlepše zahvaljujemo. Iskrena hvala:

 • donatorjem denarnih sredstev, medicinske opreme in zaščitne opreme: Arctur d. o. o., Astro caffe s. p., Avto INN d. o. o., Avtosport d. o. o., Best Gold Bet d. o. o., Blue Ocean Gaming, BO-DA d. o. o., Borut Mavri, Business Solutions d.o.o., Coatransporti d. o. o., Ekobor d. o. o., Fabrika Bar & More - Na Trgu d. o. o., Frančiška Batistič, Frančiškanski samostan Sveta gora, Fundacija Vrabček upanja, Gostol – Gopan, d. o. o., Intra lighting d. o. o., Joško Strosar s. p., Kamnoseštvo Tavčar d. o. o., Kolektor CPG d. o. o., Laborplast d. o. o., Mestna občina Nova Gorica, MHE Saksida, Darij Saksida, s. p., Nada Suban, Natural Just d. o. o. , Nejc Gabrijelčič, Nova KBM d. d., Občina Ajdovščina, Občina Brda, Občina Cerkno, Občina Kanal ob Soči, Občina Miren Kostanjevica, Občina Renče Vogrsko, Octagen d. o. o., Peloz d. o. o., Pfizer, Pharmamed-Mado d. o. o., Pokrajinska zveza društev upokojencev za Severno Primorsko Prevozništvo Klaut d. o. o., Pro-Masim d. o. o., Radio Robin "Akcija stopimo skupaj«, Ralux d. o. o., SAOP d. o. o., Slometal d. o. o., Soške elektrarne Nova Gorica d. o. o., Stem d.o.o., Tatjana Lemut s. p., Taxa d. o. o. Ajdovščina, Telekom d. d., TKG in proizvodnja vijakov d. o. o., Zdenko Zorn, Zelen in partnerji d. o. o., (Op. razvrščeni po abecednem vrstnem redu).

 • donatorjem kulinaričnih dobrot in napitkov za osebje Covid oddelka: Pizzeria Frnažar iz Mirna, Lions Klub Nova Gorica, District 129 - Slovenija skupaj s podjetjem Lidl Slovenija d. o. o. k. d., McDonald's iz Nove Gorice, iniciativa »Malica za heroje COVID-a«, Mevljudin Bedžeti iz Okrepčevalnice Tarantela v Šempetru pri Gorici, Mercator d. d., Gostilna Bužinel Medana.

Zahvaljujemo se tudi družbi Hit d. d. za nudenje prenočišč za zdravstvene delavce bolnišnice.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili za vso pomoč tudi Ministrstvu za zdravje RS, Rdečemu križu Nova Gorica, Civilni zaščiti Nova Gorica, Severno Primorski gospodarski zbornici, Nova Gorica, časopisu Primorske novice, in nenazadnje vsem uporabnikom zdravstvenih storitev in obiskovalcem bolnišnice, ki upoštevate naša navodila in naše ukrepe, in nam tako v veliki meri pomagate pri obvladovanju okužb.

V primeru, da smo koga v zahvali nenamerno izpustili, se mu zato iskreno opravičujemo.

Še enkrat iskrena hvala vsem za pomoč, za humanost in solidarnost!

Želimo vam srečno in zdravo 2021!

Vodstvo SB Nova Gorica s sodelavci

Zahvala donatorjem v času epidemije Covid-19

Spoštovani poslovni partnerji, družbe, podjetniki, posamezniki,… !

Zaposleni Splošne bolnišnice »dr. Franca Derganca« Nova Gorica se zahvaljujemo vsem, ki ste v času epidemije kakorkoli prispevali, da bi nam olajšali delo ter zagotovili boljšo zdravstveno oskrbo in obravnavo naših bolnikov. Hvaležni smo vam za vsako donacijo, ki smo jo dobili, še posebej pomembne so bile za nas donacije medicinske opreme in zaščitne opreme, ki je nujno potrebna pri vsakodnevnem delu v bolnišnici.

Predvsem hvala za pomoč v času, ko smo bili najbolj ranljivi ter v bojazni k najhujšemu možnemu scenariju in ko so bile dobave prepotrebne opreme in storitev zelo otežene. Zahvala gre vsem vam podjetjem in posameznikom za donacije, kakor tudi, nenazadnje, vam spoštovani uporabniki naših zdravstvenih storitev, ki ste upoštevali naša navodila in naše ukrepe, tako da do hujšega ni prišlo.

Prejeli smo številne donacije s strani ustanov, podjetij in posameznikov, za kar se vam najlepše zahvaljujemo. Iskrena hvala:

 • Družbi Salonit Anhovo, d. d., za donirana sredstva v višini 18.477,53 Eur za nakup videolaringoskopa.
 • Družbama E 3, d. o. o., in Elektro Primorska, d. d., za donirana sredstva v višini 21.790,50 Eur za nakup ventilatorja Puritan Bennet 980.
 • Območni obrtni podjetniški zbornici Nova Gorica za donirana sredstva v višini 1.500 za nabavo zaščitne opreme.
 • Podjetju Konem Color, Ozeljan d.o.o., za donacijo mask s filtrom v vrednosti 1.596,66 Eurov.
 • Javnemu zavod za gasilsko in reševalno dejavnost - Gasilski enoti Nova Gorica za postavitev šotorov z ogrevanjem ter pomoč pri postavitvi zabojnikov.
 • Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šempeter pri Gorici za prevoz brisov SARS-2 na Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo v Ljubljani.
 • Mestni občini Nova Gorica za prevoz brisov SARS-2 na Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo v Ljubljani.
 • Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje za dovoz in postavitev zabojnikov, dovoz osebne varovalne opreme in ventilatorjev.
 • Družbi Mahle Electric Drives Slovenija, d.o.o., za pomoč pri postavitvi zabojnikov.
 • Družbi Ljubljanske mlekarne za donacijo 500 jogurtov in 100 sladoledov.
 • Podjetju Roiss, d. o. o.,- distribucijski partner za Red Bull za donacijo napitka Red Bull
 • Gostilni Raheli, ki jev sklopu dobrodelne akcije Brezplačni obroki za naše junake dala donacijo 20-tih kosil
 • Turistični kmetiji Arkade Cigoj, Arkade turizem Silva Cigoj, s. p., ki je v sklopu dobrodelne akcije Chefs Care, poskrbela za enkratno pogostitev
 • Podjetju Stada, d.o.o., ki so večkrat dostavili pice.
 • Družbi Mercator, d. d., ki je v sklopu dobrodelne akcije Minute za junake, 30 dni zalagal z različnimi kulinaričnimi dobrotami.
 • Društvu elektronikov Slovenije za donacijo vizirjev.
 • Podjetju Medigo, d. o. o., za donacijo vizirjev in dveh brezstičnih termometrov.
 • Družbi Kolektor CPG, d. o. o., za donacijo 8.000 kirurški mask.
 • Družbi Novo Nordisk, d. o. o., za donacijo 1.500 Eurov za nakup zaščitne in varovalne opreme.
 • Podjetju BlueOcean Gaming, d. o. o., za donacijo mask.
 • Podjetju Gedeon Richter, d. o. o., za donacijo mask tipa FFP2 v višini 217,40 Eurov.
 • Družbi Hit, d. d., za ponujeno pomoč v primeru potrebe prenočišča za zdravstvene delavce bolnišnice.

P. S.: Če smo koga v zahvali, nenamerno izpustili, se mu zato iskreno opravičujemo.

Še enkrat Iskrena hvala za vaš prispevek, za vašo humanost in solidarnost!

Vodstvo SB Nova Gorica s sodelavci