Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Porodnišnica

Oddelek za porodništvo v Splošni bolnišnici ''dr. Franca Derganca'' Nova Gorica je po prenovi in nakupu modernih aparatov postal ena izmed njenih najmodernejših oddelkov. Povpraševanje po njegovih storitvah se povečuje. Postaja tudi ključni igralec na področju porodništva v primorski regiji.

314047138550221_babica-mora-imeti-srce-leva-2C-oci-sokola-in-roke-dame-214.jpg

Kaj nudimo?

Nosečnice nas lahko spoznajo še preden se začnejo popadki, saj v sodelovanju s šolo za starše babice bodoče starše popeljejo na ogled porodnišnice.

V porodnih sobah babice znajo poskrbeti za prijetno vzdušje, ki med babico, porodnico in otrokovim očetom ustvari potrebno zaupanje, ki je nujno za normalen potek poroda.

Na voljo imamo nove sodobne aparature (CTG aparate s telemetrijo), ki lahko ves čas spremljajo otrokovo počutje, tudi takrat, ko se porodnica med popadki sprehaja po porodnem bloku.

Porodnica in babica skupaj lahko izbereta ustrezen položaj za predihavanje popadkov ali za zadnje napore, ki so potrebni za rojstvo otroka na novih udobnih porodnih posteljah ali pa se odločita za uporabo porodnega stola.

Skupaj s kolegi anesteziologi zagotavljamo ustrezno protibolečinsko podporo porodnici med porodom vseh 24 ur. Če se kadarkoli med porodom zaplete, je ves čas pripravljena operacijska dvorana za carske reze v porodnem bloku, v neposredni bližini porodnih sob.

Nudimo brezplačni pregled nuhalne svetline skupaj z dvojnim hormonskim testom.

Po porodu bodo mamice skupaj z novorojenčki bivale v lepih in svetlih eno ali dvo-posteljnih sobah z lastnimi kopalnicami, kar omogoča vso potrebno intimo.

Za udoben položaj pri dojenju imamo na voljo posebej udobne stole za dojenje.

Naše babice in medicinske sestre ter zdravniki so resnično predani svojemu strokovnemu delu s porodnicami in novorojenčki, kar se kaže v zadovoljstvu mamic, ki odhajajo od nas opolnomočene za svojo tako pomembno novo življenjsko vlogo, kot je materinstvo.

Kontaktirajte nas

e-mail:
telefon: 05 330 1300
lokacija: Ulica padlih borcev 13A, 5290 Šempeter pri Gorici

Več informacij

Ginekološko-porodniška služba