Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

S čistimi rokami lahko preprečite črevesne bolezni, okužbe in zastrupitve s hrano

09/05/2024
Razkužene roke pod UV svetlobo

V šempetrski bolnišnici je bila uspešno izvedeno osveščanje obiskovalcev in zaposlenih glede izjemne pomembnosti čistih rok za zdravje ljudi.

''V avli naše bolnišnice smo za promocijo higiene rok postavili stojnico, po vsej bolnišnici pa izobesili poučne plakate. Promocija se je izvajala tudi na oddelkih za zaposlene ter v prostorih oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori. Udeležba je bila visoka, nad pričakovanji. Tudi rezultati merjenja higiene rok kažejo na boljši rezultat kot v lanskem letu,'' je bila z uspešno akcijo zadovoljna Renata Janeš, sestra za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb v šempetrski bolnišnici.

V okviru dnevov higiene rok bo imela danes ob 13.30 v centralni kuhinji higieničarka Suzana Bizjak Ovidoni usposabljanje za zaposlene na temo Pomen higiene rok za pripravo varne hrane.  Črevesne nalezljive bolezni, okužbe in zastrupitve s hrano se namreč pogosto prenašajo preko rok. Udeleženci bodo izvedeli, kateri so trenutki, ko moramo poskrbeti za higieno rok, kako jo izvajamo in kako skrbimo za zdravo kožo rok. Poučili se bodo tudi o preprečevanju navzkrižne kontaminacije. Lepo vabljeni!

Galerija