Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Podoživite z nami magični december na šempetrski pediatriji (FOTOGALERIJA)

29/12/2023
9.jpg

Decembra je bilo v osmem nadstropju naše bolnišnice, na oddelku za pediatrijo, izjemno pestro in razgibano dogajanje. Za vas smo izbrali najlepše dogodke.

Uverturo v praznični december so pričarali nastopajoči v skupini Pričarajmo smeh v bolnišničnih dneh, ki so pripravili pravo majhno predstavo za otroke na pediatriji. Skupina Pričarajmo smeh v bolnišničnih dneh, ki jo sestavljajo vzgojitelji in zaposleni v različnih enotah šempetrskega vrtca, deluje že drugo leto. Pediatrični oddelek bolnišnice vsako leto spremeni v čaroben kraj, kjer se ustvarja, pleše in poje.

Pri magičnosti pomagajo tudi obiski članov društva Tačke pomagačke, ki s terapevtskimi psi obiščejo pediatrični oddelek in pri vsakem izmed otrok preživijo nekaj časa. V času, ko jesen postaja zima, nas je obiskala vodnica Damjana s svojo psičko Alfo. Obiski štirinožnih prijateljev imajo terapevtski učinek, pomagajo pa tudi pri razvoju empatije in socialnih veščin. Številni mladostniki ob stiku z živaljo začutijo ljubezen, ki prispeva k dobremu počutju in jih osebnostno obogati še za čas, ko prostore bolnišnice že zapustijo.

Pri nas je bil Dedek Mraz

Vrtčevski, osnovnošolski in srednješolski otroci na pediatriji so v decembru tudi ogromno ustvarjali. Na ustvarjalnih delavnicah smo delali božične in druge okraske. Nekatere izmed njih smo prodajali na šolskem bazarju Osnovne šole Ivana Roba Šempeter pri Gorici, izkupiček pa bo namenjen šolskemu skladu. Učenci Osnovne šole Ivana Roba ter vrtčevski otroci, ki sodijo pod okrilje istega zavoda, so poskrbeli za okrasitev bolnišnice. Klasična decembrska okrasitev se je razširila čez mnoge hodnike in službeni vhod v bolnišnico. Naše skupno ustvarjanje in spodbujanje likovnega, besednega ter fotografskega izražanja na pediatriji ima najrazličnejše učinke, med katerimi lahko izpostavimo terapevtskega, saj ustvarjanje umetniških del učencem pomaga pri obvladovanju stresa ali pri drugih čustvenih izzivih, ki so povezani z bolnišničnim okoljem.

Prvošolci Osnovne šole Ivana Roba so za učence na pediatriji pripravili pevsko-plesno predstavo, nato pa smo vsi skupaj poklicali Dedka Mraza, ki je otroke na pediatriji razveselil z darili. Učencem osnovne šole in Dedku Mrazu s pomočniki smo za izkazano pripravljenost in vzdušje izjemno hvaležni!

Podarjeni pliškoti in knjige

Z darili so nas razveselili tudi najrazličnejši donatorji v decembrskem času. Dve izmed njih sta bili dobri vili Sibila in Emili, prav tako pa želimo omeniti avtorico slikanice Teta Zima Anamarijo Meglič in avtorja popotnih slikanic Mirana Ipavca, ki sta za naš oddelek darovala svoje knjige. Prav posebno presenečenje pa so pripravili starši Osnovne šole Branik v sodelovanju z zaposlenimi na šoli, ki so za otroke na pediatriji pripravili kupček čudovitih plišastih igrač za domov.

Vsi omenjeni dogodki in aktivnosti so na pediatriji ustvarili lepo, praznično vzdušje, ki se je dotaknilo tako otrok na zdravljenju, njihovih staršev kot tudi zaposlenih in zunanjih sodelavcev. Vzdušje na pediatriji že leta ni bilo tako veselo … in to je močna popotnica za leto 2024!

Galerija