Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Dobre vile niso iluzija. Bile so v šempetrski bolnišnici.

26/12/2023
5.jpg

Dobre vile so tudi letos v božičnem času obiskale šempetrsko bolnišnico in otrokom pediatričnega oddelka prinesle nič manj kot 115 igrač.

Sibila Peternelj, ki samoiniciativno ljudje obdaruje že več kot deset let, je za lepo početje navdušila tudi svojo hči Emili Črnigoj. Najprej je torej bila ena dobra vila, zdaj sta že dve. Vsako leto obiščeta šempetrsko bolnišnico in goriške vrtce. Njuno poslanstvo je obdarovanje otrok in trosenje veselja med ljudi.

''Idejo o tem sem imela že od nekdaj. Dolga leta smo puščali darila pred vrati, pozvonili, se skrili in opazovali, kako so ljudje veseli, ko zagledajo darila. Potem smo začeli darila nositi v bolnišnico in v vrtce. Vse igrače kupim sama. Celo leto jih kupujem in potem se jih nabere en kup. Mislim, da sem jaz bolj vesela kot otroci, ko vidim, kako so srečni, ko dobijo igrače,'' je navdušeno razložila Sibila Peternelj.

Za igrače niso bili hvaležni samo otroci pediatričnega oddelka šempetrske bolnišnice, ampak tudi predstojnik pediatrične službe Gregor Nemec: ''Sibila in Emili, iskrena zahvala v imenu celotne ekipe pediatrične službe, ker nas vsako leto tako lepo obdarita in kar nam izkažeta tako veliko pozornost. Otrokom zmeraj prineseta veselje, ostali pa jim bodo tudi nepozabni spomini. Vidve sodita v klub treh dobrih mož – sv. Miklavža, Božička in Dedka Mraza. V bistvu sta ženski del ekipe, ki obdaruje otroke. Res velika zahvala.''

Galerija