Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Na kardiologiji skrajšujejo čakalne vrste in rešujejo celo zahodno Slovenijo

18/05/2023
20230426a_111252.jpg

V Splošni bolnišnici "dr. Franca Derganca" Nova Gorica se na oddelku za kardiologijo že poznajo sadovi investiranja v dva moderna ultrazvočna aparata.

"Šempetrska bolnišnica s povečanjem števila preiskav srca uspešno skrajšuje čakalne vrste. Pacienti k nam ne prihajajo samo iz naše severno-primorske regije, temveč tudi iz cele zahodne Slovenije. Tako imamo sedaj velik pritisk iz Gorenjske, Notranjske in Dolenjske, pa tudi iz ljubljanske kotline."

"Pred kratkim smo uspeli pridobiti nov ultrazvočni aparat za preiskovanje srca. To je v bistvu osnovna in temeljna diagnostika v kardiologiji, za katero je trenutno izjemno povpraševanje."

Istočasno lahko delujeta dve UZ ambulanti in hospitalna diagnostika
"Aparat je sodoben in je odlično nadomestil svojega starejšega brata. Omogoča preiskave vseh bistvenih elementov ultrazvočne srčne diagnostike. Zaradi novega ultrazvoka lahko učinkovito istočasno delamo v dveh ambulantah, hkrati pa tudi nemoteno opravljamo hospitalno diagnostiko, ne da bi pri tem trpela ambulantna dejavnost."

"Ta nov ultrazvok nam tudi omogoča preiskovanje srca preko požiralnika z že obstoječimi sondami, katere namen je, da se natančneje pregleda predvsem srčne zaklopke. To je v današnjem času zelo pomembno, ker imamo vedno več primerov endokarditisov, to je vnetja na srčnih zaklopkah."

V akciji tudi ultrazvok za 3D preiskave
"Zelo smo bili veseli že dve leti nazaj, ko smo uspeli preko covid programa pridobiti ultrazvočni aparat z najsodobnejšo tehnologijo, ki omogoča tudi zelo natančno transtorakalno in transezofagealno preiskovanje srca, v kombinaciji z uporabo kvalitetne 3D metode" je vzpodbudno stanje na oddelku za kardiologijo opisal njegov vodja Robert Winkler, dr.med., spec.interne medicine.

Za novorojenčke nov ultrazvok srca, kmalu tudi reanimacijske posteljice
Pridruži se gibanju - Čiste roke rešujejo življenja
Babica mora imeti srce leva, oči sokola in roke dame!