Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Pridruži se gibanju – Čiste roke rešujejo življenja

08/05/2023
20230505_094043.jpg

5. maja smo obeležili mednarodni dan higiene rok. V Splošni bolnišnici "dr. Franca Derganca" Nova Gorica smo z aktivnim osveščanjem k razmisleku vzpodbudili naše zaposlene, dijake, študente, paciente in obiskovalce.

Higiena rok obsega umivanje in razkuževanje rok, uporabo zaščitnih rokavic, tehnike nedotikanja in negovanje rok. Le pravilno, dosledno in pravočasno izvajanje postopkov higiene rok zagotavlja preprečevanje prenosa okužb in varno oskrbo pacientov. Čiste roke so znak spoštovanja do vseh, ki potrebujejo našo pomoč.

Ob mednarodnemu dnevu higiene rok smo v naši bolnišnici na različnih lokacijah seznanjali zaposlene, dijake, študente, paciente in obiskovalce o pomenu in postopkih higiene rok, pravilnost ravnanja pa so lahko preverili z didaktičnim pripomočkom. Na ogled je bil tudi poučen film o razkuževanju rok.

Bolnišnični učitelji so promocijo higiene rok izvedli na pediatričnem oddelku, kjer so z otroci pripravili likovne izdelke. Ti so razstavljeni na polikliniki ob vrstomatih.

S tokratno promocijo se pridružujemo kampanji Svetovne zdravstvene organizacije, ki letos poteka pod geslom Pridruži se gibanju - Čiste roke rešujejo življenja.

Pospešimo izvajanje higiene rok in preprečimo okužbe

Galerija