Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Otroci in učiteljice v Stari Gori pred Veliko nočjo pekli sladki kruh in barvali jajčka

29/03/2024
Pobarvana jajčka v košari

Učiteljice CIRIUS Vipava, dislocirana enota Stara Gora, so za letošnji praznik Velike noči v Stari Gori z otroci pekli sladki kruh in jajčka pobarvali s čebulnimi olupki.

''Naši otroci so sodelovali tako, da so senzorno spoznavali vse sestavine: nabirali so cvetove in listje na travniku, drobili so čebulne olupke, pomagali pri pripravi sestavin, gnetli  testo ter oblikovali kruh.

Radi se potrudimo in naše otroke kar najbolj vključimo v praznovanje na kreativen in zabaven način, ki spodbuja tudi njihove spretnosti in talente, seveda pa dejavnosti prilagodimo glede na individualne potrebe in sposobnosti otrok.

S svojimi barvnimi odtisi prstov in rok so živahno okrasili podstavke za jajčka in pa velikonočne voščilnice, ki smo jih nato odnesli odraslim pacientom na oddelku za rehabilitacijo v Stari Gori. Tako smo jim z majhno pozornostjo polepšali prihajajoče praznične dni v bolnišnici, kar je bilo tudi vidno po njihovih veselih pogledih in nasmehih.

To nedeljo ob 12:30 uri vabljeni k poslušanju radia Koper

Verjamemo, da tudi s takim medgeneracijskim sodelovanjem prispevamo k bolj povezani in sočutni družbi. Ob koncu našega druženja smo prebrali še velikonočno zgodbico. Predvsem nam je pri praznovanju pomembno, da z otroki soustvarimo prijazno in veselo vzdušje, kjer se vsi počutimo vključeni, sprejeti in nam je skupaj lepo.

Letos smo dobili tudi obisk iz Radia Koper, ki je o našem velikonočnem ustvarjanju pripravil krajši prispevek, za kar se zahvaljujemo. Prispevek bo mogoče slišati v nedeljo, 31. 3., ob 12:30 uri, vabljeni k poslušanju. Vesele velikonočne praznike želimo!'' so povedale učiteljice CIRIUS Vipava, dislocirana enota Stara Gora.

Galerija