Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Krka šempetrski bolnišnici podarila reanimacijsko posteljico za novorojenčke

15/03/2024
Donacija reanimacijske postelje Krka.jpg

Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto je pediatrični službi Splošne bolnišnice Dr. Franca Derganca Nova Gorica  podarila  modularno grelno-reanimacijsko posteljico BQ 80 za novorojenčke, ki v osnovi skrbi za vzdrževanje temperature novorojenca ali nedonošenčka ter je hkrati površina za izvajanje oživljanja v nujnih primerih. Krka, katere temeljno poslanstvo je že 70 let omogočati ljudem zdravo in kakovostno življenje, se je ob svojem  jubileju odločila pomagati številnim slovenskim zdravstvenim ustanovam. Donacije je namenila obema kliničnima centroma in še desetim slovenskim bolnišnicam. Z donacijo  pediatrični službi Splošne bolnišnice Nova gorica bo pomagala našim najmlajšim bolnikom - najmanjšim borcem.

Reanimacijska posteljica ima dva keramična IR grelca, nastavljivo pregledno luč, električno nastavljivo višino in naklon posteljice, kaseto za rentgensko slikanje brez dvigovanja novorojenčka, stranice z neslišnim spuščanjem. Obenem spremlja kožno temperaturo novorojenčka na velikem večbarvnem ekranu s funkcijo na dotik, na podlagi česar posteljica samodejno uravnava gretje. Velik predal pod posteljico, infuzijsko stojalo in odlagalna vrtljiva polica služijo za namestitev dodatne opreme in pribora, ki se lahko električno napaja direktno iz posteljice. Poleg omrežne napetosti ima posteljica vgrajeno baterijo za delovanje v primeru izpada električne energije ali transporta.

Takšna posteljica je idealna izbira za porodni blok vsake porodnišnice, medtem ko njena modularnost omogoča uporabo na oddelkih intenzivne medicine novorojencev, saj vsebuje modul za oživljanje, tehtnica, fototerapija, monitor vitalnih funkcij, apneja monitor in stimulator ob prekinitvi dihanja, perfuzor in infuzijska črpalka, modul za zdravljenje z visokimi pretoki, itd.

V šempetrski bolnišnici ponosni na novo pridobitev. In hvaležni Krki. 

''V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica smo zelo ponosni na novo pridobitev, ki pomeni še bolj varno obravnavo kritično bolnih novorojencev. Tudi ekipa zaposlenih, ki kritično bolnega otroka zdravi, je s pridobitvijo zelo zadovoljna, saj so vse potrebne aparature in material nameščeni  v donirani aparaturi, zato se na tem mestu Krki, d. d., tovarni zdravil iz Novega mesta, najlepše zahvaljujemo za donacijo,'' je poudaril direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič, dr. med., spec. interne medicine.

Na ta način v Krki dokazujejo, da svojega poslanstva živeti zdravo življenje, ne uresničujejo zgolj s kakovostnimi, varnimi in učinkovitimi izdelki, namenjenimi za zdravljenje različnih bolezni, ampak veliko širše: skrbijo tudi za kakovostno in boljše življenje vseh ljudi v družbenem okolju, v katerem delujejo.

Del njihovih družbeno odgovornih prizadevanj so tudi donacije zdravstvenim ustanovam za nakup najsodobnejših  medicinskih naprav. Projekt ob Krkinem 70. jubileju je posvečen donacijam otroškim oddelkom v bolnišnicah iz vseh slovenskih regij, med drugimi tudi Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica ter Pediatričnima klinikama UKC Ljubljana in Maribor. Z njimi želijo prispevati k čim boljšemu in čim hitrejšemu okrevanju slovenskih otrok in odraslih in jim tako omogočiti zdravo prihodnosti.

Galerija