Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Vlada za pilotni projekt izbrala šempetrsko bolnišnico

13/09/2023
20230913_082618.jpg

Strateški svet za zdravstvo je Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica izbral za partnerja, ki bo izpeljal pilotni projekt sprememb organiziranosti urgentnih centrov v Sloveniji.

''Direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič in predstojnik urgentnega centra Erik Sedevčič sta se že sestala z vladnimi predstavniki v Ljubljani in tako v bistvu začela prvo fazo projekta. Sledijo intenzivni pogovori z vsemi deležniki, tudi z vsemi zdravstvenimi domovi. Po zaključenem prvem ciklusu pogovorov bo sprejet načrt, kako projekt sprememb organiziranosti urgentnih centrov v Sloveniji najbolj učinkovito izpeljati.

Cilj projekta je jasen: občutno je treba zmanjšati pritisk na urgentne centre, ki je trenutno enormen. Ponosni smo, da je Strateški svet za zdravstvo za izredno pomemben pilotni projekt, ki bo koristil celi Sloveniji, izbral prav nas. To je vsekakor potrditev, da naša bolnišnica dela v pravi smeri.

Ko bo projekt zaživel, bodo v urgentni center prihajali predvsem tisti, ki pomoč res potrebujejo. V naši bolnišnici in urgentnem centru bomo naredili vse, da vzpostavimo model, ki bo primeren za celo Slovenijo,'' je povedala strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Jasna Humar.

Galerija