Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

V BiH smo vzpostavili 66 resnih kontaktov za zaposlitev

02/10/2023
20230925_120248.jpg

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica se je na zaposlitvenem sejmu v Bosni in Hercegovini predstavila kot kredibilen delodajalec.

Zavod za zaposlovanje republike Slovenije je v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Sarajevu od 25. do 28. septembra organiziral zaposlitveni sejem in to na kar štirih lokacijah: v Sarajevu, Zenici, Banja Luki in Tuzli. Na zaposlitvenem dogodku s pomenljivim sloganom Življenje in delo v Sloveniji se je predstavilo 50 slovenskih delodajalcev, ki zaposlujejo več kot 34.000 ljudi.

Obiskovalci sejma so lahko svojo prihodnost iskali na področjih zdravstva, socialne oskrbe, prometa, gradbeništva, skladiščenja in predelovalnih dejavnosti. Da kadrovski bazen v Bosni in Hercegovini še zdaleč ni izpraznjen, potrjuje podatek, da se je štiridnevnega zaposlitvenega sejma udeležilo več tisoč ljudi.

V naši bolnišnici bi radi delali zdravniki, radiološki inženirji, vzdrževalci, kuharji, čistilke

''Vzpostavili smo 66 resnih kontaktov in to za prav vse profile, ki smo jih iskali v Bosni in Hercegovini. Ocenjujemo, da bi se lahko pri nas zaposlila najmanj tretjina vseh teh ljudi. Za delo v naši bolnišnici se je zanimalo nič manj kot 10 zdravnikov, 7 radioloških inženirjev, en laboratorijski inženir in en magister farmacije.

Pri zdravnikih sta bila dva pediatra in 2 anesteziologa. K nam je prišlo tudi šest zdravnikov, ki so ravnokar postali doktorji medicine in bi radi pri nas opravili specializacijo. Zanimajo se za področje patologije, hematologije in internistične medicine. Navdušenimi smo bili tudi nad odzivom ostalega medicinskega osebja: z nami je kontakt vzpostavilo 20 tehnikov zdravstvene nege in 5 diplomiranih medicinskih sester.

Resni namen, da bi se pri nas zaposlili, so izkazali tudi električarji in strojni mehaniki. Bilo jih je pet. Naša bolnišnica bi se lahko kadrovsko okrepila tudi v kuhinji in v higiensko čistilno transportni službi. Iz teh dveh področij je pogovore z nami opravilo kar 11 kandidatov.

Smo zelo optimistični, saj so nas že na poti domov ljudje iz sejma zasuli z maili in tako potrdili svojo namero, da bi se radi preselili v Slovenijo in v naši bolnišnici začeli z delom. Nemudoma jih bomo kontaktirali in jim pomagali, da začnejo postopek zaposlitve,'' je svoj pogled na sejem zaposlovanja v Bosni in Hercegovini opisala Tanja Čotar, kadrovik v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica.

Galerija