Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Smreke za vzpodbudo pacientom in darilo zdravstvenemu osebju

20/12/2023
IMG_1629.JPG

Akcija obdarovanja bolnišnic z božičnimi smrekami pod okriljem Slovenskih državnih gozdov poteka že tretje leto zapored. Pobudo je dal gozdar iz Poslovne enote Postojna, katerega žena je medicinska sestra v UKC Ljubljana. Smreka je bila zahvala zdravstvenemu osebju, ki je tvegalo zdravje in življenje, da je pomagalo covid bolnikom.

Odločili so se, da bodo akcijo razširili. Tako so že prvo leto vsem bolnišnicam ponudili, da jim dostavijo poljubno število manjših smrek, velikih okoli dva do tri metre. Največjima zdravstvenima ustanovama – UKC Ljubljana  in UKC Maribor – pa  predlagali donacijo večmetrske smreke. Večina zdravstvenih ustanov se je na pobudo odzvala pozitivno in tako že  tretje leto zapored gozdarji SiDG v decembru po celi Sloveniji, od Nove Gorice do Murske Sobote, raznašajo božične smreke. Letos jih bodo skupaj podarili preko 50.

Smrečice so v prvi vrsti namenjene bolnikom, da se  jim vsaj malo polepša praznične dni, ki jih oni za razliko od nas ostalih ne preživljajo tako brezskrbno. S smrečicami jim želijo povedati, da niso sami in da jim želijo uspešno okrevanje. Sočasno pa so smreke tudi darilo zdravstvenemu osebju, ki se jim želijo na ta način zahvaliti za njihov trud in požrtvovalnost.

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica je Slovenskim državnim gozdovom zelo hvaležna za podarjene smreke in odločno podpira plemenito vseslovensko akcijo. 

Galerija