Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Pediatrija skozi oči hospitaliziranih dijakov in učencev

31/08/2023
20230831_123708.jpg

Lepo vabljeni, da si v pritličju Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica ogledate razstavo fotografij hospitaliziranih dijakov in učencev.

V okviru bolnišnične dejavnosti in pedagoškega dela bolnišnične šole in vrtca je nastala serija fotografij, ki prikazuje izbrane trenutke bivanja otrok na Oddelku za pediatrijo.

Fotografija kot medij zajame trenutek, čustva in izraz človeške izkušnje. Omogoča nam, da izrazimo svoja občutja, izkušnje in perspektivo na način, ki presega besede, otrokom na pediatriji pa pomaga, da se soočajo z izzivi in strahovi, povezanimi z boleznijo ali bivanjem v bolnišnici. Tako kot ostalo ustvarjalno delo vzpodbuja občutek lepote in prispeva k celostnemu počutju ter okrevanju. Utrinki, ki sta jih pripravila dijak Jaša in učenka Megi, naj nam tako služijo kot vir pozitivne in navdihujoče energije ob obisku bolnišnice.

Bolnišnična dejavnost Oddelka za pediatrijo zagotavlja hospitalno oskrbo bolnih otrok in mladostnikov do 18. leta starosti. V enoti se omogoča sobivanje staršev ob otroku in njihovo aktivno sodelovanje v procesu zdravljenja, poleg tega pa v okviru enote delujeta bolnišnična šola in vrtec v sodelovanju z Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici. S skupnimi močmi sodelavci Oddelka za pediatrijo tvorijo pozitivno vzdušje, ki optimalno vpliva na vse elemente v procesu zdravljenja.