Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Odličen poslovni rezultat šempetrske bolnišnice: v prvih štirih mesecih 777.000 evrov plusa

22/05/2024
nova stavba šempetrske bolnišnice

Vodstvo šempetrske bolnišnice posluje odlično. Ocena poslovnega rezultata za prve štiri mesece je 777.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. 

Da bo poslovni rezultat pozitiven, je bilo jasno že po prvih treh mesecih poslovanja šempetrske bolnišnice, ko je bil presežek prihodkov nad odhodki 662.000 evrov. Pozitiven trend se je kljub stavki zdravnikov nadaljeval tudi v aprilu. Tako je ocena poslovnega rezultata za prve štiri mesece okoli 777.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. Člani sveta zavoda šempetrske bolnišnice so na 6. redni seji z navdušenjem sprejeli odlične poslovne rezultate.

Objavljen razpis za zaposlitev petih zdravnikov

Zelo pestro je trenutno predvsem na kadrovskem področju. Po odpovedi petih kirurgov vodstvo šempetrske bolnišnice intenzivno išče rešitve za stabilno prihodnost na kirurgiji in da bo dobro poskrbljeno za paciente. Na zavodu za zaposlovanje je že objavljen razpis za zaposlitev petih zdravnikov, specialistov splošne kirurgije ali druge ustrezne operativne stroke. Dobrodošle tudi srednje medicinske sestre,  diplomirane medicinske sestre, kuharji, zidarji in vzdrževalci. Naša ponudba in naša pričakovanja. 

Erik Sedevčič ostaja v.d. strokovnega direktorja šempetrske bolnišnice, Jasna Humar v.d. generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo

Vodstvena struktura šempetrske bolnišnice ostaja nespremenjena. Eriku Sedevčiču, dr. med., spec. splošne kirurgije, je svet zavoda potrdil mandat vršilca dolžnosti strokovnega direktorja zavoda za dodatnih šest mesecev, ki se izteče 30. novembra. Jasna Humar, dr. med., spec. splošne kirurgije ostaja na Ministrstvu za zdravje v vlogi vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo.