Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

''Nova služba je kot poroka. Oboje se začne s torto.''

18/10/2023

Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica postaja vse močnejša z novimi kadrovskimi okrepitvami. V preteklem mesecu se je vodilni goriški zdravstveni ustanovi  pridružilo 20 sodelavcev. Nov obraz je tudi dr. Snežana Ribis, dr.med., spec. klinične mikrobiologije. Zdravnica, po rodu iz Srbije, nam je zaupala svojo zaposlitveno zgodbo.

Zakaj ste se odločili, da se zaposlite v naši bolnišnici?
Za dosego kateregakoli cilja je treba najprej imeti pravo motivacijo, neomajno vztrajnost in integriteto, nato pa še prave pomočnike in sposobnost ukrepanja v pravem trenutku.

Ker ste za novo službo kandidirala kot tujka, ste se morali soočiti z dolgo zaposlitveno proceduro …
Najprej so moji prijatelji moj življenjepis posredovali vodstvu Splošne bolnišnice Dr. Franca Derganca Nova Gorica in dobila sem ponudbo za delo. Seveda je bil to šele začetek dolgega zaposlitvenega procesa. Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije mi je priznalo specialnost, sama pa sem uspešno opravila izpit iz slovenskega jezika.

Nikoli ne bom pozabila trenutka, ko sem kontaktirala kadrovsko službo bolnišnice in ji sporočila, da izpolnjujem pogoje za nadaljevanje postopka zaposlitve. Od prvega razgovora za delovno mesto kliničnega mikrobiologa do zaposlitve je minilo nič manj kot 20 mesecev.

Trajalo je zelo dolgo, a se niste naveličali čakanja. Vztrajali ste do konca …
V resnici se mi je to obdobje zdelo veliko krajše, saj sem ves ta čas čutila močno podporo številnih ljudi. V prvi vrsti sem imela podporo vodje mikrobiološkega laboratorija Tanje Stojoske, ki me je spremljala na vsakem koraku in mi pomagala preskočiti vse kritične točke. Tudi vodstvo bolnišnice, direktor Dimitrij Klančič, strokovna direktorica Jasna Humar in prejšnja strokovna direktorica Dunja Savnik Winkler, so mi bili vedno na voljo. Vseskozi sem imela vtis, da bolnišnica ohranja tradicijo spoštovanja, kontinuiteto dolžnosti in odgovornosti. V procesu, ki ga moramo opraviti vsi, ki prihajamo iz tujine, mi je tovrstna podpora dajala nedvoumen občutek, da je bila moja strokovna in osebna izbira prava.

Veliki finale zaposlitvenega procesa - pridobitev dovoljenja za delo in bivanje ter drugih dokumentov, potrebnih za zaposlitev - je bila izpeljan z veliko pomočjo kadrovske službe. Iskrena zahvala vodji kadrovske službe Tadeji Hvalič Franzin, Tanji Čotar, Marjeti Šeber, Katji Šuligoj, Nataši Petrič in Marini Istenič. Moram poudariti, da je bila Marina Istenič, kot bi rekli stari Latinci, primus inter pares. Zame je poskrbela kot za člana lastne družine in tega nikoli ne bom pozabila. Mero odgovornosti in predanosti, ki jo je izkazala, sem redkokdaj videla v življenju.

Ko ste začeli delati, so se vaša pričakovanja uresničila?
V bolnišnici sem začela delati pred 20 dnevi. Začetek je bil zelo sladek. Začeli smo torto, saj je služba enaka poroki in vsaka poroka se začne s torto. Ena torta je bila seveda za najboljšo kadrovsko službo in ena za srečen začetek dela z mojo novo ekipo sodelavcev.

Celotno osebje mikrobiološkega laboratorija je do mene zelo spoštljivo in prijazno. Vzdušje v laboratoriju je zelo pozitivno in spodbudno. Navdušena sem nad dobro organizacijo dela v laboratoriju ter nad stopnjo usposobljenosti in izobrazbe osebja. Upam, da bo naše skupno delo plodno in da se bomo še naprej razvijali.

Seznam 20 novo zaposlenih:
Zdravniki:

dr. Snežana Ribis, dr. med., spec. klinične mikrobiologije (mikrobiološki laboratorij)
Karolina Rode Ponikvar, dr. med., spec. anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine (anesteziološka služba)

Hana Kravos, dr. med., zdravnik sekundarij I (internistična služba)
Lucija Kobal, dr. med., zdravnik sekundarij I (internistična služba)
Katarina Miklavec, dr. med., zdravnik sekundarij I (internistična služba)
Peter  Tomadoni, dr. med., zdravnik sekundarij I (internistična služba)
Tina Vrenko, dr. med., zdravnik sekundarij I (internistična služba)

Chantal Zeriali, dr. med., zdravnik sekundarij I (kirurška služba)
Irenej Kolšek, dr. med., zdravnik sekundarij I (kirurška služba)
Jerneja Bizjak Kolšek, dr. med., zdravnik sekundarij I (pediatrična služba)
Caterina Cossutta, dr. med., zdravnik sekundarij I (urgentni center)    

Psihologinja:
Maša  Brezavšček, univ. dipl. psih. (psihologinja na oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora)

Diplomirane babice in medicinske sestre:
Petra Babič, diplomirana babica v porodnem bloku (gin.-por.služba)
Samanta Lipej, diplomirana medicinska sestra v intenzivni negi (pediatrična služba)
Sonja Kodre, diplomirana medicinska sestra v urgentni dejavnosti

Ajla Huskanović, srednja medicinska sestra v negovalni enoti v bolnišnični dejavnosti     
Sandi Jušić, srednja medicinska sestra v mavčarni (kirurška služba)
Ksenija Gantar, srednja medicinska sestra v intenzivni negi (kirurška služba)
Lea Simončič, srednja medicinska sestra v operacijski sobi (centralna instrumentalna služba)

Zdravstvena administracija:
Barbara Brinar, zdravstveni administrativni sodelavec v centralni administraciji

Galerija