Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Nova magnetna resonanca omogoča tudi kardiološke preiskave

11/01/2024
mri.jpg

Nova magnetna resonanca, ki je bila največja investicija Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica v lanskem letu (1,5 milijona evrov), je v polnem pogonu.

''Nova magnetna resonanca je najvišji nivo aparata 1.5T moči, ki poleg običajnih nevroloških (glava, hrbtenica), mišično-skeletnih (kolki, kolena, ramena,…), prsnih (dojke, torakalne aorte,…), trebušnih in medeničnih preiskav (jetra, trebušna slinovka, črevesja, prostate, rodil, ožilja) omogoča še širok nabor kardioloških preiskav.

Te so v slikovni medicini ene najzahtevnejših postopkov za odkrivanje bolezenskih stanj na srcu. Opažamo velik preliv pacientov iz drugih regij na najzahtevnejše preiskave zlasti mr trebuha, medenice in dojk.''

Odprtina premera 70 cm, manj hrupa in led osvetlitev

''Tisti, ki so že opravili MRI preiskavo in imajo strah pred ozkimi prostori, bodo pri novem sistemu takoj opazili bistveno večjo odprtino, ki v premer meri 70 cm, povzroča manj hrupa in ima led osvetlitev.  Zaradi nove tehnologije je tudi čas določenih preiskave lahko za pol krajši v primerjavi z ostalimi mri sistemi,'' je povedal v.d. glavnega radiološkega inženirja v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica Matjaž Sulič.

Galerija