Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

"Naše delo je le kapljica v morje, ampak če ne bi bilo teh kapljic, ne bi bilo morja"

02/06/2023
sg2.jpg

Na ogled Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo sta socialni delavki Mateja Črv in Alenka Furlan sprejeli strokovno skupino, Sekcijo socialnih delavk in delavcev v zdravstveni dejavnosti. Sekcija pod okriljem Socialne zbornice Slovenije deluje od leta 2016. Strokovna ekskurzija je bila prva za sekcijo in glede na pozitivno izkušnjo upata, da bo postala tradicionalna. 44 udeleženk sta s pozdravom nagovorila direktor bolnišnice Dimitrij Klančič in predstojnica OIMR Sonja Šinigoj Cijan.

Socialni delavki sta pripravili predstavitev oddelka s pregledom zgodovine, predstavitvijo vseh hospitalnih in ambulantnih dejavnosti, ki se izvajajo na OIMR ter predstavitvijo vseh zdravstvenih delavcev in sodelavcev. Predstavitvi je sledila pogostitev in ogled prostorov novih prostorov ter Paviljona 2. Po strokovnem delu je sledilo druženje ob kosilu in voden ogled Vipavskega Križa.

V Stari Gori obisk skupine desetih rejnic z najdaljšim stažem
V Stari Gori nas je obiskala skupina desetih rejnic z najdaljšim stažem, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Osrednja Slovenija - vzhod, enota Domžale. Skupina rejnic se sestaja kot skupina za samopomoč od januarja 1990 dalje. Nekaj rejnic ima v rejništvu vsaj enega otroka s posebnimi potrebami. Ta torkova skupina rejnic enkrat letno obišče zavod, institucijo, s katero Center in rejnice sodelujejo. V letošnjem letu so nas zaprosile za ogled našega Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori.

"Zahvaljujemo se vsem za prijaznost, pozitivno energijo ter čas in pripravljenost za posredovanje znanja, izkušenj in pripravljenosti za sodelovanje. Domov odhajamo z novimi znanji, poznanstvi in predvsem zavedanjem, da vsi skupaj opravljamo plemenito in lepo delo. Kot je dejala že Mati Terezija, je vsako naše delo le kapljica v morje, ampak če ne bi bilo teh kapljic, ne bi bilo morja," so bili pozitivni odzivi skupine desetih rejnic z najdaljšim stažem.

Na Kostanjevici srečanja Sekcije za otroško nevrologijo
"Ker je letos leto jubilejev frančiškanskega samostana Kostanjevica nad Novo Gorico, smo se kot gostitelji spomladanskega strokovnega srečanja Sekcije za otroško nevrologijo pri SZD odločili, da pediatre povabimo v prostore samostana. Tema strokovnega dela je bila Nevrokutani sindromi. Predavatelji so nas spomnili, kdaj naj pomislimo nanje, predstavili novosti, genetske pristope in primere iz prakse ter smernice za obravnavo otrok z nevrofibromatozo. Strokovni del smo zaključili z letno skupščino Sekcije za otroško nevrologijo."

"Sledil je voden ogled cerkve z restavriranimi freskami in razstavljeno čipko Korona vrtnica umetnice Eve Petrič, grobnice Burbonov z zadnjim francoskim kraljem in bogate samostanske Škrabčeve knjižnice. Razvajali smo se v opojnem vonju vrtnic Burbonk v samostanskem vrtu. Navdušilo nas je vodenje ga. Mirjam Brecelj, ki nam je svoj dinamičen način predstavila zgodovino samostana na Kostanjevici. Med našim ogledom so nam v samostanski dvorani spretni kuharji pripravili odlično kosilo z lokalnimi sezonskimi specialitetami. Združili smo koristno in prijetno ter se razgovorili o številnih temah, česar smo bili prikrajšanji med srečanji preko zaslonov," je povedala predstojnica OIMR Stara Gora Sonja Šinigoj Cijan.

Galerija