Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Ministrica za zdravje zadovoljna s poslovanjem in investicijskimi načrti šempetrske bolnišnice

05/06/2024
Ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel na obisku v šempetrski bolnišnici.

Ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel se je sestala z razširjenim vodstvom Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica in z njim razpravljala o aktualnih izzivih v zdravstvu.

Glavne teme pogovora so bile poslovanje bolnišnice, kadrovska problematika, ambiciozni investicijski načrti ter strategija za razvoj šempetrske bolnišnice.

''Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica posluje zelo dobro. Seveda so nam predstavili izzive, ki so predvsem kadrovski - tako na področju zdravstvene nege kot tudi na področju zdravnikov. Pogovarjali pa smo se tudi o investicijskih načrtih, ki bolnišnico čakajo v prihodnosti. Zares me je navdušil moderni Simulacijsko Zdravstveno Izobraževalni center, ki je nova pridobitev šempetrske bolnišnice" je povedala ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel.

Direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič, dr. med., spec. interne medicine, pa je poudaril: ''Trenutno je naš velik izziv kadrovska problematika, ki jo rešujemo po naših najboljših močeh. Tudi v prihodnje pričakujemo kadrovske pretrese, vendar se jih ne bojimo. Še naprej bomo zavezani viziji modernizacije naše bolnišnice, saj želimo postati visoko strokovna in poslovno uspešna bolnišnica, v slovenskem in čezmejnem prostoru prepoznavna po odličnosti, kakovosti in razvojni naravnanosti. Pri investicijah računamo na aktivno pomoč Ministrstva za zdravje, s katerim sicer odlično sodelujemo.''

Galerija