Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Medicinske sestre poliklinike pokazale solidarnostno dušo

09/10/2023
received_1082988192866556.jpeg

Slike in zgodbe neposredno prizadetih v avgustovskih poplavah z grozovito razsežnostjo so se dotaknile tudi našega kolektiva medicinskih sester ambulant kirurške poliklinike. Navezali smo stik s strokovnim društvom Medicinske sestre Koroška in predsednico Janjo Pungartnik z željo pomagati v poplavah prizadeti družini. Iz seznama v poplavah prizadetih medicinskih sester so nam posredovali kontakt medicinske sestre Claudie Razbornik, zaposlene v slovenjgraški bolnišnici, ki je bila vesela našega klica in predloga, da jo obiščemo.

Tako smo se sončen septembrski popoldan po službi odpravile na Koroško h Claudii in ji osebno nesle pozdrav našega kolektiva. Težko je opisati vse občutke in čustva ob srečanju z njo. Bila je vesela, ganjena in s solzami na obrazu hvaležna, da v tem težkem obdobju ljudje niso pozabili nanje in da niso sami v tej katastrofi.

Tudi me nismo ostale ravnodušne ob pogledu na razdejano pritličje. Le-to je še vedno prepojeno z vlago, saj je bilo nekaj ur poplavljeno v višini dobrega metra in je še vedno neprimerno za bivanje.

''Vrata s podbojem in kljuko so vaša''
Po pogovoru ob kavi in koroških dobrotah smo se poslovile od Claudie in odpravile proti domu. Že na poti nazaj smo prejele SMS-sporočilo: ''Kolegice iz  Šempetra! Najlepša hvala! Preračunano v gradbeni material – vrata s podbojem in kljuko so vaša. Dobite sliko, ko bodo zmontirana. Pozdrav s Koroške vsem v Šempeter in velik objem''.

Odšle smo vesele in ponosne, da smo prispevale delček pri saniranju škode poplavljenega doma naše sodelavke. Verjamemo, da sočutje in odločnost stopiti skupaj premaga človeško majhnost in nemoč proti naravnim nezgodam.

Optimistično zremo že v prihodnjo pomlad, ko se bomo z veseljem odzvali na povabilo Claudie Razbornik, a takrat za brezskrbno druženje v njenem toplem in predvsem suhem domu,'' so lepo zgodbo o solidarnosti razkrile medicinske sestre ambulant kirurške poliklinike.

Galerija