Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Kvalitetna predavanja in raziskovanje Nove Gorice (fotogalerija)

29/05/2023
20230525_100904.jpg

Nova Gorica je gostila 28. strokovno srečanje ekonomistov in poslovodnih delavcev v zdravstvu, ki se je osredotočilo na to, kako s podatki do strateških odločitev v zdravstvu.

Direktor Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica Dimitrij Klančič je v svojem predavanju izpostavil dejavnosti, ki so v zadnjem času najbolj zaznamovale šempetrsko bolnišnico: urgentni center, internistično službo, kirurško službo, ginekološko-porodniško službo, pediatrijo, anestezijo, otorinolaringologijo, ortopedijo, okulistiko, radiologijo, patologijo, oddelek za invalidno mladino in rehabilitacijo, bolnišnično lekarno, oddelek za laboratorijsko diagnostiko, mikrobiološki laboratorij in simulacijski zdravstveno-izobraževalni center.

Peter Pogačar z Ministrstva za javno upravo je predstavil prenovo plačnega sistema, Alenka Kolar z Ministrstva za zdravje digitalizacijo zdravstva. Alenka Kovačič iz Splošne bolnišnice Murska Sobota je empirično dokazala, da se brezšivna skrb v bolnišnicah splača. Podpredsednik Strateškega sveta za zdravstvo Dorijan Marušič je analiziral aktualne zadeve v zdravstvu in izzive za prihodnost, Anka Bolka iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije pa je poudarila, da so podatki na ravni plačnika zdravstvenih storitev osnova za dolgoročno strategijo zdravstva.

Poučni izlet po Novi Gorici
Udeleženci 28. strokovnega srečanja ekonomistov in poslovodnih delavcev v zdravstvu so bili poleg kvalitetnih predavanj deležni tudi poučnega izleta po Novi Gorici. Ogledali so si frančiškanski samostan na Kostanjevici, kjer je v grobnici Burbonov pokopan zadnji francoski kralj Karel X.

Nepozaben vtis je nanje naredila Škrabčeva knjižnica, ki skrbno hrani prvo slovensko slovnico, Bohoričevo slovnico iz leta 1584. Seveda so se udeleženci ustavili tudi na rožnem vrtu slovitih vrtnic Burbonk, ki je drugi največji v Evropi. Izlet se je zaključil z ogledom najpomembnejših stavb in spomenikov v Novi Gorici in v sosednji Gorici.

Zbornik in prezentacije 28. strokovnega srečanja ekonomistov in poslovodnih delavcev v zdravstvu
Zaključki in sporočila srečanja

Galerija