Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Kvalitetna komunikacija in koristno druženje vseh deležnikov v zdravstvu

24/10/2023
20231020_111830a.jpg

Društvo ekonomistov v zdravstvu je 19. in 20. oktobra v Podčetrtku organiziralo 24. jesensko srečanje ekonomistov in poslovodnih delavcev v zdravstvu s sloganom Komunikacija in sodelovanje za boljše zdravstvo.

Sodelovali so številni priznani in ugledni strokovnjaki s področja zdravstva, ekonomike in komuniciranja, med njimi prim. mag. Dorijan Marušič, podpredsednik strateškega sveta za zdravstvo in nekdanji minister za zdravje, izr. prof. dr. Petra Došenovič Bonča z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, izr. prof. dr. Dan Podjed iz ZRC SAZU, doc. dr. Tatjana Mlakar, generalna direktorica ZZZS in mag. Jakob Ceglar iz ZZZS, mag. Franc Hočevar, nekdanji dolgoletni direktor URI Soča in svetovalec za zdravstvo v kabinetu predsednika države Danila Turka, mag. Franc Vindišar, nekdanji strokovni direktor SB Celje in državni sekretar na Ministrstvu za zdravje, mag. Vasja Rebec iz SRC Infonet, Janez Poklukar, nekdanji generalni direktor UKC Ljubljana in minister za zdravje ter Jure Brankovič iz ZZS.

Sporočilo srečanja ekonomistov in poslovodnih delavcev je bilo namenjeno izboljšanju zavedanja pomena medsebojne komunikacije v zdravstvu. Predvsem pa temu, da bodo deležniki v zdravstvu slišali drug drugega in da bodo znali skupaj oblikovati predloge za vsem dostopno, kakovostno in vzdržno javno zdravstvo. 

Veličasten samostan, lekarna, čokoladnica in vinska klet
Vsi udeleženci srečanja so gostovanje na Štajerskem izkoristili za spoznavanje lokalnega okolja. Ogledali so si lokalno zadružno klet, hišo vin Emino, ki je svoje ime dobila po edini slovenski svetnici in karantanski kneginji sv. Emi. Zavetnica Obsotelja in Kozjanskega naj bi se rodila na bližnjem gradu Pilštanj na Kozjanskem.

Nepozaben vtis je pustil tudi minoritski samostan v Olimju s tretjo najstarejšo lekarno v Evropi z veličastnimi freskami, pa ena najlepših baročnih cerkva pri nas, cerkev Marijinega vnebovzetja ter seveda čokoladnica, ki razvaja s svojimi sladkarijami.

Galerija