Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

K nam prihajajo mladi ljudje, polni elana

15/09/2023
20230914_141739.jpg

Šempetrska bolnišnica se je v mesecu avgustu okrepila z osmimi novimi sodelavci različnih profilov.

Zaposlitev z našo ustanovo so sklenili vodja vzdrževanja Matjaž Medvešček, dve diplomirani medicinski sestri (Veronika Marc – urgentni center, Tina Kobal – pediatrična služba), dva diplomirana zdravstvenika (Blaž Likar – oddelek za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora), Tomaž Čermelj – kirurška služba), zdravstveni tehnik (Ivan Stojov – kirurška služba), sodelavka v prehrambeni službi Nevenka Bratuž in telefonist Mihajlo Lakatoš.

''Po pričakovanjih je obseg mojih delovnih nalog zelo velik. So pa odnosi z novimi sodelavci dobri in zaradi njihove podpore je potek prevzema novih nalog hitrejši in lažji,'' je svoje prve vtise strnil vodja vzdrževanja Matjaž Medvešček.

"Z delom v urgentnem centru sem pričela s prvim avgustom. Že od prvega dne sem bila od celotnega kolektiva zelo lepo sprejeta in sem vesela, da sodelujem s takšnim timom. Delo izpolnjuje moja pričakovanja in mi je zelo všeč,'' je navdušeno razložila Veronika Marc.

''Prvi dan sem hotel zbežat, a zdaj je super''
''Svojo prvo službo sem v šempetrski bolnišnici začel opravljati leta 1997 na interni, kasneje sem bil mavčar, leta 2016 sem diplomiral kot zdravstvenik in se zaposlil v urgentnem centru. Leta 2019 sem dobil službo v ZD Nova Gorica v patronaži, avgusta letos pa sem se vrnil v šempetrsko bolnišnico. Na kirurškem oddelku so me vsi lepo sprejeli. Delo na oddelku je raznoliko in ti daje občutek zadovoljstva,'' je svojo pestro življenjsko pot razkril Tomaž Čermelj.

''Moram priznat, da sem hotel prvi dan kar zbežat, saj sem bil postavljen pred celo goro informacij in številk. Pomislil sem, da bo to zame prevelik zalogaj. Potem pa so mi dobri sodelavci pokazali, kako naj se lotim tega milijona številk in neskončnih seznamov.

In me potolažili, da moja reakcija ni nič nenavadnega in da vsak potrebuje nekaj časa, da se privadi na službo telefonista. Imeli so prav. Že po tednu dni je bilo vse drugače in zdaj z veseljem opravljam svoje delo.

Najbolj mi je všeč kontakt z ljudmi. Posebej, če jim lahko pomagam. In ko rečejo na koncu pogovora: najlepša vam hvala. Večina izkušenj z ljudmi je pozitivnih, a tudi tiste negativne skušam obrniti v pozitivno smer,'' je povedal Mihajlo Lakatoš, ki je uspešno prestal ognjeni krst med telefonisti.

''Rad pridem na delo''
''Novega delovišča, novih izzivov se zelo veselim. Delo mavčarja je zame nekaj novega. To je delo, s katerim še nimam veliko izkušenj. Je zelo zanimivo, obširno in spoštovanja vredno delo. Sodelavci in nadrejeni so me zelo lepo sprejeli in mi veliko pomagajo, da bi osvojil čimveč znanja. Na novo delovišče pridem z veseljem, ne samo zaradi dela samega, ampak tudi zaradi tima, s katerim delam. Saj menim, da za dobro delo potrebuješ tudi tim, na katerega se lahko zaneseš,'' se novih izzivov v šempeterski bolnišnici veseli Ivan Stojov.

Galerija