Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Itak sem že dva dni v šoku, ker odhajam v penzijo

26/01/2024
fotka.jpg

Srednjo medicinsko sestro Andrejo Marušič, ki po 41 letih in pol odhaja v zasluženo penzijo, so sodelavci kolektiva na polikliniki za slovo okronali za kraljico.

''Andreja, ti si zmeraj rekla, povejmo si konkretne probleme, da jih bomo znali reševat. In to smo tudi počele. Pustila si nam velike čevlje, zato ne vem, katera od nas si jih bo obula. Znanje, modrost, izkušnje, ki si nam jih dala, so velike. Prepričana sem, da se bomo še velikokrat spomnili na tebe v smislu: kaj je pa Andreja rekla, ta stara šola? V posebni knjižnici smo ti zbrali naše najlepše spomine, grdih nismo dajali noter. Ker jih tudi ni bilo veliko.''

''In zakaj smo za okrasitev darila izbrale roza barvo, čeprav jo ne obožuješ? Tvoja posebnost so bile modre misli. Še v decembru si nam napisala, da je posebnost življenja po petdesetem letu ta, da je zmeraj več roza barve: artroza, skleroza, ipd. Zato se je vmes prikradla ta roza barva. Tvoja zadnja misel pa je bila tista od Dalajlame: Življenje je najlepše, če smo srečni. In prav to ti želimo: da bi bila res srečna. Pogrešali te bomo. Pridi kaj na kafe,'' je povedala Andrejina sodelavka na polikliniki, srednja medicinska sestra Nadja Saksida.

''Hvala za vse, za ves trud, za vso podporo, za vse ideje, za vse misli,'' pa je bil kratek in jedrnat Matjaž Mrhar, glavni medicinski zdravstvenik kirurške poliklinike v šempetrski bolnišnici.

Rada bi uživala v malenkostih

Novopečena upokojenka Andreja Marušič je bila velike pozornosti vesela: ''Itak sem brez besed. Itak sem že dva dni v šoku, ker odhajam v penzijo. Kljub temu, da so razmere v naši bolnišnici takšne in drugačne. So bile iste pred 40 leti ali pa še slabše. A če je zdrav duh v kolektivu, se da vse rešit. Le tako naprej. Sem presrečna, da sem prišla do penzije, kljub temu, da sem delala 41 let in pol. Nimam nobenih načrtov. Želim si le, da bi bilo vse spontano. Rada bi uživala v malenkostih: v sprehodih, v osvajanju hribov, v plesu. In da bi najprej imela rada sebe in potem še vse ostale okoli sebe.''