Skoči na vsebino
Gumb išči Zapri iskalnik
+386 (0)5 330 1000

Bodi proaktiven in izpolni anonimno anketo

08/04/2024
oglas za raziskavo prems

Postanite proaktivni in sodelujte v nacionalni raziskavi o izkušnjah pacientov z obravnavo v bolnišnici. Izpolnite anonimno anketo in nam pomagajte, da postanemo boljši.

Nacionalni inštitut za javno zdravje bo od  danes, 8. aprila do 1. junija 2024, izvajal 5. val Nacionalne raziskave o izkušnjah pacientov z obravnavo v bolnišnici (PREMS – Patient Reported Experience Measures). V raziskavo bosta vključena oba univerzitetna klinična centra ter ostale bolnišnice oz. zdravstvene ustanove v Sloveniji, ki izvajajo hospitalno zdravljenje za vsaj eno izmed naslednjih zdravstvenih dejavnosti: splošna kirurgija, interna medicina, ginekologija ali porodništvo, ortopedija in onkologija.

V raziskavi lahko sodelujejo vsi pacienti, ki bodo v obdobju trajanja raziskave zaključili s hospitalno obravnavo (preko ene ali več noči) in bodo prejeli tudi pisemsko ovojnico z vabilom za sodelovanje.

Vsi pacienti, ki bodo prejeli vabilo in podrobna navodila za sodelovanje v raziskavi PREMS, lahko izpolnijo SPLETNO ali PAPIRNO verzijo vprašalnika. Izpolnjevanje spletne ankete je omogočeno s pomočjo prejetega gesla.

Ali je zagotovljena zaupnost zbranih podatkov?

Raziskave PREMs so popolnoma anonimne, v nobenem koraku ne razpolagamo s pacientovim imenom in priimkom. Zdravstveni izvajalec nikakor nima vpogleda do pacientovih osebnih odgovorov, prav tako njegovo (ne)sodelovanje nima vpliva na njegovo nadaljnjo zdravstveno oskrbo.